• Microstroom, dé hulp voor de fysiotherapeut!
    Hoewel er bij fysiotherapie veel vraagtekens geplaatst worden bij de behandelapparatuur is microstroom altijd favoriet gebleven en dan met name met APS Therapy.

Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.
De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.
Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

  • Verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
  • Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
  • Pijn verminderen
"Bij de behandeling van fibromyalgie hebben we een verbluffend resultaat met APS Therapy..."

Fysiotherapie en APS therapie

Bij fysiotherapie is het belangrijk om zo effectief mogelijk te werk te gaan. Veelal zijn de methodieken van de fysiotherapeut niet het probleem maar is de snelheid van de verbetering bij specifieke indicaties een cruciaal punt. Cliënten stoppen soms vroegtijdig met de behandeling zonder dat deze klaar is omdat de extra behandelingen niet meer vergoed worden.
De APS therapie kan hier een goede aanvulling bieden vanuit twee opzichten.

  • De fysiotherapie behandeling wordt versterkt door de APS therapie.
  • De vergoeding van de APS therapie kan vanuit een ander verzekeringsbudget geschieden waardoor er meer ruimte tot behandeling ontstaat.

Om deze reden kiezen steeds meer fysiotherapeuten er voor om APS therapie als behandelmethode op te nemen in de praktijk.
APS therapie is een effectieve maar ook comfortabele manier om pijn gerelateerde klachten te behandelen. Hoewel de behandeling zelf geheel pijnloos is is deze bijzonder effectief. De patiënt zal de behandeling als aangenaam ervaren hetgeen de overige fysiotherapie behandelingen ten goede zal komen.
De toename van de ATP (cel energie) zal het effect van de behandeling niet alleen versnellen maar ook zal het lichaam een versnelde respons geven.

APS therapie en fysiotherapie zijn een goede combinatie. Voor meer informatie neem contact op met APS Therapy op 026-4790900.

Sinds 2005 ben ik al bekend met APS therapie en pas ik het als fysiotherapeut toe als een van de hulpmiddelen binnen de fysiotherapie. Vooral patiënten met acute klachten, zoals ontstekingen aan slijmbeurzen, pezen en gespannen spieren in de nek met als gevolg hoofdpijnen geven een positief effect op de fysiotherapie na behandeling met APS therapie. Daarnaast zie ik veel positieve reacties en vermindering van pijnklachten bij chronische ziektebeelden als reuma en fibromyalgie, waarbij de patiënten meer energie krijgen en daardoor een verbeterd algemeen dagelijks leven krijgen. Conclusie: Als hulpmiddel binnen de fysiotherapie kan het uitstekend van waarde zijn. GWH Raaijmakers Fysiotherapeut en praktijkeigenaar te Hoenderloo ANSR therapeut

Voor meer informatie: