• Pijnlijke triggerpoints?
    Nu niet meer! Met APS Therapy kunt u eenvoudig en comfortabel triggerpoints weghalen. Comfortabel voor zowel therapeut als cliënt!

Triggerpoint

triggerpoints

A = Spiervezel in normale toestand
B = Microverkramping (triggerpoint)
C = Opgerekte spiervezel door de triggerpoint

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’ ter grootte van een “graankorrel”. Triggerpoints zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Elk triggerpoint heeft een specifiek pijn uitstralingsgebied dat in veel gevallen een ander gebied bestrijkt dan de plek van het triggerpoint zelf. Door het toepassen van bijvoorbeeld triggerpoint massage kunnen dit soort klachten worden opgelost.

Triggerpoint en APS therapie

Triggerpoint massage is een zware en pijnlijke massage voor zowel therapeut als patiënt, veel triggerpoint therapeuten ontwikkelen vaak zelf ook pijnklachten door de zware belasting van het eigen lichaam. Een speciale applicator maakt de APS apparatuur uitermate geschikt voor triggerpoint behandeling. Hierdoor wordt de behandeling van triggerpoints voor zowel patiënt als therapeut een aangename behandeling. Met behulp van het specifieke APS therapie signaal kan de triggerpoint in enkele ogenblikken eenvoudig en comfortabel weg gehaald worden.

Dry needling of met de APS Therapy applicator

APS Therapy apparatuur voor triggerpointMet dry needling wordt een dunne naald in de verharding van de spier gebracht waardoor de spier in eerste instantie zal aanspannen om vervolgens te ontspannen. Met de APS Therapy applicator kan deze verharding uitstekend behandeld worden waardoor zonder naalden de triggerpoints comfortabel verdwijnen. Comfortabel voor de patiënt en comfortabel voor de behandelaar!

Dry needling kent ook enkele beperkingen waar met de APS applicator wel behandeld kan worden. Zo zijn bepaalde plekken op het lichaam niet te behandelen met dry needling, Denk hierbij aan het gebied om (slag)aders of de longen. Ook zijn er mensen die een afkeer voor de naalden hebben. Ook zij kunnen uitstekend behandeld worden met de APS applicator.

Met het APS apparaat en de meegeleverde applicator kan ik heel gemakkelijk een triggerpoint behandelen. Even de applicator er op met het APS signaal en binnen enkele ogenblikken zie je op het display van je toestel dat de triggerpoint verdwijnt...

Voor meer informatie neem contact op met ons op 026-4790900.

Voor meer informatie