Wat vertelt de waarde in het display mij?

De Display waarde vertelt on hoeveel milliampère er van de zwarte elektrode(n) naar de rode elektrode(n) loopt. Met andere woorden, “hoeveel stroom loopt er daadwerkelijk door het lichaam?”.

De hoeveelheid stroom is afhankelijk van twee factoren, de weerstand en de spanning. De onderstaande afbeelding geeft de verhouding tussen de spanning (U), de stroom (I) en de weerstand (R). De spanning = stroom x weerstand.
uir

De spanning wordt door de intensiteitsknop op het APS apparaat geregeld, de weerstand wordt bepaald door het lichaam en vervolgens gaat er een stroom lopen door het lichaam die wordt bepaald door zowel de instelling van de intensiteitsknop op het APS apparaat als de weerstand van het lichaam.

Verschillende display waardes bij verschillende mensen?

Het kan dus heel goed zijn dat dat een gelijke instelling van van de intensiteitsknop bij verschillende een andere display waarde oplevert. Dit is uiteraard afhankelijk van de weerstand van de verschillende lichamen.

aps display 042

Lichaam 1 met een lagere weerstand kan een hogere waarde in het display veroorzaken met een gelijke intensiteitsknop.

Lichaam 2 met een hogere weerstand kan een lagere display waarde veroorzaken bij gelijke instelling van de intensiteitsknop.

Lichaam 2 met een hogere weerstand kan een lagere display waarde veroorzaken bij gelijke instelling van de intensiteitsknop.

 

Posted in: APS Therapy - Algemeen