[layerslider id="7"]

Leer meer over APS Therapy

Wij van APS Therapy vinden het enorm belangrijk dat u alles weet over APS Therapy wat voor u van belang is. U kunt bij ons terecht voor gratis informatie voor oriëntatie of eigengebruik. Tevens kunt u bij een 3 daagse training volgen om een professioneel behandelaar te worden.


Hieronder staan foto’s van de geslaagden:

Juni 2018 (O-22)

Op de foto van links naar rechts:

Vivianne van Dijk, Beties Jordans, Alda Dirks, Gerda van der Werken, Bea van Beurden.

Naar boven

Januari 2018 (O-21)

Op de foto van links naar rechts:

Tessa Koning, Günther Toonen, Corine van den Bogert, Jan Wijsbeek, Yvon Wakelkamp.

Niet op de foto:

Toos Schemerink, Stanislava Hasakova, Jaqueline Borst, Marita Wouters.

Naar boven

Juni 2017 (O-20)

Op de foto van links naar rechts:

Gonnie Cuijten, Ellen Gortemulder, Marja Jans, Anja Vreugdenhil, Laura van der Voorn, Joyce Wieringa, Hanny Lagewaard.

Niet op de foto:

Rasjaad Abdoel

Naar boven

Januari 2017 (O-19)

Op de foto van links naar rechts:

Corinne Spits-Biesmans, Astrid van Dijk, Susanne Willemsen.

Niet op de foto:

Conny Rietveld, Elma Prince, Miriam Beker, Sultan Alper, Rosanna Jong Loy, Anne Steensels, Anita Krijnen, Mina Arshardi, Céleste de Haas, Liesbeth Kerkhoff.

Naar boven

Juni 2016 (O-18)

Op de foto van links naar rechts:

Matty Oosterhoff, Janny Gort, Karen van den Hoek, Astrid den Drijver, Martine van der Steen, Jenny de Brie.

Niet op de foto:

Marieke Lammers-Bos, Renee Bos, Anne Kingma.

Naar boven

Januari 2016 (O-17)

Op de foto van links naar rechts:

Liesbeth van der Aa, Edwin Stolwijk, Jolanda van den Berg, Ria van Luijk, Wietze de Vries.

Niet op de foto:

Lil Kuhar, Monique van Hattum, Sineke Verdonk, Tom van der Wijst, Dolf Geerts.

Naar boven

Juni 2015 (O-16)

groep2015-02-1

Op de foto van links naar rechts:

Hans Rombouts, Karin Kaljee, Dirk van Kampen, Martine van den Brink, Arianne Korbee, Ine Reuver, Daniëlle Bolk, Jimke Kamminga, Yvonne Holsteijn, Robin Jacobs, Simone Dankier.

Niet op de foto:

Steven van der Elst, Corina de Jong, Gonny Masselink, Anneke Vruggink, Monique van Hattum.

Naar boven

Januari 2015 (O-15)

2015-01

Op de foto van links naar rechts:

Linda Bakker, Marijke Eijgenraam, Willy Vink, Rita Nijdam, Marja van Ballegooij, Dana Peric, Anja Huisman, Mariëtte van Langen.

Naar boven

Juni 2014 (O-14)

2014-06

Op de foto van links naar rechts:

Pieter Buijsman, Esther Ambting, Berry Lammers, Monique Ensink op Kemna, Manuela Christoffels, Ellen Janssen.

Niet op de foto:

Yvon Post.

Naar boven

Januari 2014 (O-13)

O-13

Op de foto van links naar rechts (door omstandigheden zijn er slechts enkele foto’s):

Sandy van der Laan, Mariska van Erk, Gerda Kooijman.

Niet op de foto:

Hans Feijen, Frouke van Dam, Linda van Gerwen, Cornel Tol, Loes Pors.

Naar boven

Juni 2013 (O-12)2013-06

Op de foto van links naar rechts:

Petra Sibeijn, Gonnie Pukala-Westerdijk, Frank Bastiaens, Ellen Bouwsema, Sandra Mulder, Johanna Scholten.

Niet op de foto:

José Noij-Tiethof, Andrea in ’t Ven-Klaver.

Naar boven

Januari 2013 (O-11)

2013-01

Op de foto van links naar rechts:

Ruud Schardijn, Karin Hendrickx, Joke Haver, Charlotte Bouwman, Margo Overweg, Jeanette Groeneveld, Annette Meijburg, Thea van den Heuvel, Hannie ten Bruin, Ruud van de Bunt.

Niet op de foto:

Donna van Trierum, Leonne Mual, Gino Vranken.

Naar boven

Juni 2012 (O-10)

2012-06

Op de foto van links naar rechts:

Janette van Eden, Yvonne Breedveld, Antoinette Kuhlmann, Corine Kwaaitaal – v.d. Lugt, Gaitrie Moerlie, Nouska van der Wal

Niet op de foto:

Liëtte Barbé

Naar boven

Januari 2012 (O-09)

2012-01

Op de foto van links naar rechts:

Annelies Braam, Geertje de Jong, Yvonne van Hoek, Marion van Nunen, Connie Nieuwenhuis, Stephanie Mosa, Sandra Henselmans, Ferry Pijnenburg, Dionne Mooij, Marijke Gielen, Bob Koppers, Dirk Heijnenkamp.

Niet op de foto:

Stephan van de Ven, Arjen Speksnijder

Naar boven

Juni 2011 (O-08)

2011-06

Op de foto van links naar rechts:

Hanneke Munsters, Hanke Geesink, Anand Badloe, Wilma van Vaalen, Bep Vlot, Kees Bezemer, Anneke Doeven, Pauline Böckling, Lenie de Vries, Mariënne Govers, Jac Postma, Wike van der Veer.

Niet op de foto:

Raymond Schoutens, Yolande van Daal

Naar boven

Januari 2011 (O-07)

2011-01

Op de foto van links naar rechts:

Steven Visser ’t Hooft, Peggy Morel, Stijn Lindenberg, Karin Wijnands, Dieneke van Holten, Henk van de Vuurst, Meinsje de Weerd, Richard Reurslag, Wilma Neerken, Johanna van de Wouw, Corrie Wijnands, Jan Scheffers, Mieke van Aken, Marieke Uytdewilligen, Sabine Hahn.

Naar boven

Juni 2010 (O-06)

2010-06

Op de foto van links naar rechts:

Maaike Bruinenberg, Maja Visser, Marianne Berndt, Ria Pas, Milena Banovic, Gerda van den Bos, Dulce Commenencia, Joke Geluk, Willeke Talen, Robert Bun.

Naar boven

Januari 2010 (O-05)

2010-01

Op de foto van links naar rechts:

Tycho van der Velde, Nenske Glasbergen, Henk van der Hoeven, Greetje van der Munt, Els Postuma, Gerda van Bruggen, Miriam van de Laarschot, Bertie Gummlich, Chantal Creemers, Marcella Verburg, Wilma Harreman.

Niet op de foto:

Ans Schellekens

Naar boven

Juli 2009 (O-04)

2009-06

Op de foto van links naar rechts:

Jeannet van de Nadort, Rianne van Leeuwen, Annette Leusink, Alie van Lierop, Liesbeth Bakx, Aart Sterrenburg, Rianne Hendriks, Marlies Kathagen, Fred Kemp, Rensie Feij, Liesbeth Semeijn.

Niet op de foto:

Erica van Hoof, Lutfiye Trachsel-Akçakal, Loes van Helten, Nicole Hamelink-Vos

Naar boven

Voor meer informatie


Ervaringen van studenten

 • Mocht je nog twijfelen over deze opleiding dan raad ik je aan om je toch gewoon in te schrijven. Het maakt niet uit of je al een praktijk hebt of dat je je wilt laten bij of omscholen. Je leert in relatief korte tijd veel over alle aspecten die je nodig hebt om als APS therapeut te worden. Denk aan de technische kant van het beroep, hoe microstroom werkt, hoe het nou kan dat APS zo goed werkt en voor praktisch elke klacht inzetbaar is. Ook de psychologische aspecten komen aan bod; wat kun je allemaal tegen komen aan soorten klachten en mensen in je praktijk. En natuurlijk medische basiskennis. De opleiding is praktisch en je kunt er gelijk mee aan de slag. Halverwege de opleiding was ik al volop bezig met het behandelen van mensen. En wat ik zo bijzonder vind is dat de resultaten werkelijk super zijn. Ik zou dit werk niet willen en kunnen doen als het geen resultaat zou hebben. Het geeft echt een heel goed gevoel als er weer een klant tevreden de deur uit gaat. Ik wens je succes met je keuze en je zal er geen spijt van hebben als je deze opleiding gaat doen. Veel plezier!
  Monique
 • De helft van de massagepraktijk van mijn echtgenoot die de afgelopen jaren goed loopt en naam heeft in de omgeving, bestaat uit sporters. Ik wil APS-therapie oa aanbieden als aanvulling op massagetherapie. Daarnaast zou ik me gezien mijn psychologie en onderwijsachtergrond willen richten op kinderen en volwassenen met psychische klachten en burn-out. Na lange tijd aangemodderd te hebben met oorpijn, holteontstekingen en bijkomende vermoeidheidsverschijnselen, besloot ik de leerboeken van mijn echtgenoot eens te bekijken. Na verschillende antibioticakuren bleef het kwakkelen. Zeer kritisch en enigszins scepetisch besloot ik na het lezen van het opleidingsmateriaal aan mijn echtgenoot te vragen hoe ik mezelf kon behandelen met APS. Tot mijn verbazing leek het erop dat mijn toestand verbeterde na slechts enkele keren proberen van APS-therapie. Na verloop van tijd werd het me duidelijk dat dit niet op toeval berustte en raakte ik nog meer geinteresseerd en besloot om ook de opleiding te gaan volgen. Tijdens de opleiding werd mij duidelijk dat het ´alternatieve label´ beter kon worden vervangen door een wetenschappelijk label. Het mooie aan APS en de opleiding vind ik dat de therapie niet gestoeld is op vage veronderstellingen en aannames. Beiden zijn duidelijk wetenschappelijk onderbouwd en zullen dat in de toekomst steeds meer zijn, aangezien onderzoek naar APS en de effecten van APS op de verschillende ziektebeelden steeds meer ingevuld zullen worden. Hoewel het beslist niet de bedoeling is dat je als diagnosticus aan het werk gaat maar wel als therapeut, maakt medische basiskennis ook deel uit van de opleiding zodat de therapeut in spe voldoende is toegerust wat betreft medische basiskennis. Naast medische basiskennis, theorie en communicatie is er ook veel aandacht voor de praktische invulling van APS-therapie in de praktijk en praktijkvoering. Kortom een praktische en goed onderbouwde opleiding welke ruimte biedt voor de behandeling van verschillende fysieke en psychische ziektebeelden en goed gebruikt kan worden naast andere vormen van therapie.
  Anoniem
 • Voor mij heeft een opleiding meerwaarde op het moment dat er dingen aan bod komen die ik niet zomaar op kan zoeken. Ik ben van mening dat een mens niet alles hoeft te weten, maar wèl moet weten waar hij/zij info vinden kan. De lessen bij APS-therapy waren goed informatief, maar de momenten gericht op eigen kijk/visie en ervaringen (en hoe ga je daar mee om), hebben voor mij de meeste waarde gehad. Vaak weet je al heel veel van jezelf, maar door dingen op te moeten schrijven of vertellen krijg je toch meer duidelijk waar je staat en zie je je eigen kracht en struikelblokken (die belangrijk zijn in het werkveld) scherper. In de opleiding was ruimte voor vragen en vond ik het goed dat er altijd een poging werd gedaan om iedereen mee te krijgen. (Mensen die op een voor hen moeilijke lesstof dreigden af te haken werden weer gemotiveerd bij te blijven) Het feit dat ik na de cursus direct de opleiding ben gaan doen zegt eigenlijk al genoeg.
  Manuela
 • Een aanvulling op de gezondheidszorg: Ik ben de opleiding APS Therapie gaan doen omdat ik uitgeloot was voor de opleiding tot Fysiotherapeut. Na een periode van verwerking ben ik door een impulsieve actie op de website van APS Therapie terecht gekomen. Vanaf dit moment raakte ik bijzonder geïnteresseerd in deze therapie, en dat is tot op de dag van vandaag alleen maar sterker geworden. Ik heb het hele opleidingstraject ervaren als een verrijking op mijn ontwikkeling. Naast het inhoudelijke aspect, wat zeer leerzaam en uitdagend is, krijg je als student voldoende tijd om jezelf als therapeut te ontwikkelen. Zodoende is de stap om succesvol met APS te worden een stuk dichterbij dan je denkt ! Achteraf ben ik blij dat ik deze opleiding heb genoten want ik ben een sprong, in plaats van een stap, dichterbij mijn levensmotto ‘’de hulpvrager een beter kwaliteit van leven laten ervaren’’ gekomen. Mede hierom betitel ik de opleiding als ‘’een goede aanvulling op de gezondheidszorg van de 21e eeuw’’.. Een echte aanrader dus!
  Pieter
 • Niet stil zitten maar iets betekenen voor mensen met pijnklachten . Dat was mijn droom. Die droom is uitgekomen. In september 2013 ben ik begonnen met de opleiding APS-Therapeut bij APS-therapy in Heteren. Ik kom oorspronkelijk uit de zwemwereld. Het menselijk lichaam heeft mijn altijd geïnteresseerd. In mijn omgeving ken ik veel mensen die pijnklachten hebben en ermee moeten leven. Het afgelopen jaar was een leerzaam jaar voor mij. Ik heb geleerd hoe ik mensen kan helpen met pijnklachten zowel chronisch/ psychische pijn als pijn die enkele dagen duurt. De docenten waren erg prettig om naar te luisteren en om mee te werken. Ze stonden open voor vragen en meningen. Ik vindt het ook erg prettig dat wanneer je klaar bent met je opleiding er ook een nascholingsprogramma is. Daar ontmoet je andere APS-therapeuten en kun je je ervaringen delen. De locatie waar de opleiding tot APS-Therapeut wordt gegeven is goed te bereiken doordat het ligt aan de A50. Dus geef je snel op voor de opleiding tot APS-therapeut en misschien zien we elkaar tijdens de nascholing.
  Esther
 • De opleiding bij APS Therapy is voor mij een uitstekende aanvulling op mijn huidige werkzaamheden als Counselor. De opleiding heb ik als zeer uitgebreid ervaren; veel onderwerpen zijn aan bod gekomen die van belang zijn bij het begeleiden van cliënten. Tijdens de lesdagen was er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen en ook tussentijds is er altijd een goede feedback wat mij een positief gevoel geeft. Het leuke van de opleiding is dat je na enkele maanden al over voldoende kennis beschikt om zelf aan de slag te gaan met APS Therapie en cliënten goed kan begeleiden. Ook voor vragen over behandelschema’s kan je altijd terugvallen op de helpdesk, waardoor je met vol vertrouwen een cliënt kunt begeleiden
  Ellen
 • Nadat ik al jaren met een peesontsteking bij mijn elleboog zat en alles al geprobeerd had kwam ik in 2009 in aanraking met APS therapie. Een beetje sceptisch belde ik op naar de therapeut en maakte een afspraak. Na mijn eerste APS behandeling zei de therapeut dat ik in de avond wel eens een beetje moe zou kunnen zijn. Dit was echt een understatement want rond 19:00 uur lag ik te slapen als een baby haha. Na 7 behandelingen was ik echt pijnvrij!! Dit was voor mij echt vreemd maar geweldig. APS therapie heeft voor mij echt gewerkt. Tot op heden, 24 mei 2014 ben nog steeds pijnvrij!!! Dit was voor mij de reden dat ik ben begonnen met de opleiding tot APS therapeut. De opleiding tot APS therapeut zit goed in elkaar zodat ik het goed kon begrijpen. Ik had geen enkele medische achtergrond en dacht dat dit voor mij heel moeilijk zou worden voor mij. Echter door de goede en deskundige leraren heb ik weinig tot geen problemen gehad met het volgen van de APS opleiding. De bewezen werking van APS therapie en de resultaten die je zelf tijdens je opleiding ziet, maakt dat de APS opleiding heel erg leuk en leerzaam is om te volgen, ik werd er heel enthousiast van. Ik kan de APS opleiding zeker aanraden voor mensen die erover denken om zichzelf te laten scholen tot therapeut
  Berry