APS Therapy Opleiding pijnbestrijding

Opleiding APS TherapyOpleiding APS Therapy pijnbestrijding

De opleiding APS Therapy is de enige opleiding die binnen één jaar in Nederland door zorgverzekeraars erkend wordt als volwaardige opleiding tot erkend APS therapeut. Wilt u dus professioneel aan het werk met een therapie die breed inzetbaar is voor het ondersteunen van het lichaam bij versneld herstel, meer energie en minder pijn dan is deze opleiding APS Therapy op uw lijf geschreven. In een groep van enthousiaste medestudenten zult u gedurende een jaar samen zowel klassikaal als vanuit thuis studeren.

Voor wie is deze opleiding APS Therapy bestemd?

De studenten binnen de opleiding APS Therapy kunnen met verschillende achtergronden instromen, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Therapeuten die een aanvullende discipline zoeken voor in hun praktijk
 • Mensen die willen omscholen en er voor kiezen mensen te willen helpen met pijn gerelateerde klachten
 • Mensen die zelf ervaring hebben met APS Therapy behandeling en graag ook andere mensen helpen
 • Mensen die de vrijheid willen om zelf (parttime) de werkdag in te delen

Herkent u zich in één of meerdere punten dan is de opleiding tot APS Therapeut zeker een leuke uitdaging.

Studiebelasting

De studie bestaat deels uit zelfstudie zoals het bestuderen van lesstof, maken van toetsen en uitwerken van opdrachten. Daarnaast worden er 10 klassikale lesmomenten (online of praktijklessen op locatie) gegeven door deskundige docenten. Deze opleiding APS Therapy is goed te combineren met werk en gezinsleven.

Studie niveau

Het niveau van de opleiding APS Therapy is op HBO niveau. Er zijn geen speciale eisen ten aanzien van de vooropleiding daar de opleiding. De opleiding APS Therapy voorziet in alle aspecten van het therapeuten vak.

Mogelijkheden na afronding van de opleiding APS Therapy

Als u de opleiding heeft afgerond dan kunt u zich aansluiten bij de Beroepsvereniging voor APS Therapie (www.bvat.nl). Met het diploma van deze opleiding krijgt u de geaccrediteerde graad en geniet u van verschillende voordelen van het lidmaatschap zoals:

 • Korting op de producten bij APS Therapy
 • Bijwonen van bijscholingen

Tevens kunt u gebruik maken van het netwerk van therapeuten die aangesloten zijn om kennis uit te breiden en te delen.

Kosten van de opleiding APS Therapy

In het onderstaande schema ziet u een duidelijk overzicht van de kosten. Lesmateriaal, begeleiding en examengeld zijn inbegrepen. U hoeft verder geen aanvullende studieboeken aan te schaffen.

Product Kosten
Opleiding APS Therapy € 1.695,-
APS MK 4 Pro € 1.549,-
Combinatiekorting – € 150,-
Totaal € 3.094,-

Dit bedrag kan ook in termijnen voldaan worden. Informeer naar de mogelijkheden en bel ons op 026-4790900 of stuur een mail naar info@apstherapy.com.

Let op: De regeling aftrek studiekosten gaat per 2022 op de schop, hetgeen betekent dat vanaf 2022 studiekosten niet meer via de inkomstenbelasting afgetrokken kunnen worden. Wil je nog gebruiken maken van de huidige regeling? Meld je dan aan in 2021 en zorg dat je de opleidingskosten ook in 2021 betaalt. In dat geval kunnen deze nog via de huidige regeling worden afgetrokken.

Vragen?

Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij APS Therapy hoog in het vaandel. APS Therapy streeft er dan ook naar om alle informatie zo duidelijk, volledig en accuraat mogelijk weer te geven. In geval van vragen, opmerkingen of klachten kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat. Per e-mail via info@apstherapy.com en telefonisch via 026 – 479 09 00.

Indien u een klacht heeft raadpleeg dan onze klachtenprocedure.

Onderwerpen

 • Introductie in APS Therapy
 • Theorie Behandelschema’s bij APS Therapy
 • Praktijk Behandelschema’s bij APS Therapy
 • Rapportage en verslaglegging bij APS
 • Kennis van het menselijk lichaam I
 • Kennis van het menselijk lichaam II
 • Verdieping in APS Therapy
 • Praktijk APS Therapy en Intervisie
 • Magneetpulse Therapie
 • APS Therapy in de praktijk
 • Examen

Voor nadere omschrijving van de verschillende vakken open dan onderstaande tab:


 • Toelichting lesstof opleiding APS Therapy<-- klik hier voor meer informatie

  Introductie in APS (Online)

  Op deze training wordt begonnen met de historie en het ontstaan van APS. Vervolgens zal gekeken worden naar de toepassingen en de mogelijkheden van APS therapie.

  Theorie behandelschema’s APS Therapy (Online)

  Gedurende training worden praktijkvoorbeelden geanalyseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor alle uiteenlopende klachten. We gaan dit moment ook de accessoires van de APS Therapy bespreken.

  Praktijk behandelschema’s APS Therapy

  Gedurende deze training worden praktijkvoorbeelden geanalyseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor alle uiteenlopende klachten. Er wordt dieper op de oorzaak en gevolg van klachten in gegaan en op het behandelen van deze aspecten. We gaan in deze les fysiek bezig met het oefenen in de praktijk.

  Rapportage en verslaglegging bij APS Therapy (Online)

  Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan het rapporteren en het aanleggen van dossiers. Ook besteden we aandacht aan de gebruikte meetsystemen voor APS therapie.

  Kennis van het menselijk lichaam (Online)

  Tijdens de twee trainingen ‘Kennis van het menselijk lichaam’ zal de nodige kennis van medische terminologie en de anatomie, fysiologie en pathologie behandeld worden.

  Verdieping in APS Therapy (Online)

  Waarin de eerste les een introductie gemaakt is en de processen benoemd zijn die een rol spelen bij APS Therapy worden deze processen hier verder uitgediept. De onderwerpen die uitvoerig aan bod komen zijn de actie potentiaal, het natrium / kalium evenwicht in de cel (natrium/kalium pomp), de opbouw en functie van ATP en de vorming van ATP.

  Praktijk APS Therapy en Intervisie

  Tijdens deze fysieke training zal uitgebreid het onderdeel intervisie behandeld worden. De studenten brengen zelf casussen in en deze zullen in de intervisie samen besproken worden. Dit is een voorbereiding op het intercollegiaal overleg, wat een grote meerwaarde voor de praktijk is.

  Magneetpulse Therapie (facultatief) (Online)

  Op deze training wordt de magneetpulse therapie van EMT Medical behandeld. Er wordt gekeken naar magneetvelden en wat voor een effect dit op het lichaam heeft. Vervolgens zal gekeken worden naar de toepassingen en de mogelijkheden van magneetpulse therapie in combinatie met APS Therapy.

  APS Therapy in de praktijk (Online)

  Tijdens deze les wordt de praktijkvoering met alle facetten bekeken. Onderwerpen als valkuilen, mogelijkheden en rechtsvormen worden hier nader besproken. Tevens wordt er aandacht besteed aan het afstemmen van het aanbod van de therapeut op de vraag van de cliënt of de overige medische collegae. Een deel van deze training zal bestaan uit examenvoorbereiding.

  Examen

  De laatste dag bestaat uit het examen

 • Agenda <-- klik hier voor meer informatie

  nieuw_aps Groep O-30 data volgt

  Aanvullende informatie m.b.t. de tijden van de lessen van groep
  Online lessen: 18.30 – 21.30 uur
  Praktijk lessen: 10.00 – 16.30 uur op locatie
  Praktijk lessen dagdeel: 10.00 – 13.00 uur op locatie

  Data zijn onder voorbehoud en kunnen indien nodig gewijzigd worden.

Algemene voorwaarden

Download hier onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

Inschrijven kan gemakkelijk en snel online: Klik hier

Voor meer informatie


Ervaringen van studenten

 • Mocht je nog twijfelen over deze opleiding dan raad ik je aan om je toch gewoon in te schrijven. Het maakt niet uit of je al een praktijk hebt of dat je je wilt laten bij of omscholen. Je leert in relatief korte tijd veel over alle aspecten die je nodig hebt om als APS therapeut te worden. Denk aan de technische kant van het beroep, hoe microstroom werkt, hoe het nou kan dat APS zo goed werkt en voor praktisch elke klacht inzetbaar is. Ook de psychologische aspecten komen aan bod; wat kun je allemaal tegen komen aan soorten klachten en mensen in je praktijk. En natuurlijk medische basiskennis. De opleiding is praktisch en je kunt er gelijk mee aan de slag. Halverwege de opleiding was ik al volop bezig met het behandelen van mensen. En wat ik zo bijzonder vind is dat de resultaten werkelijk super zijn. Ik zou dit werk niet willen en kunnen doen als het geen resultaat zou hebben. Het geeft echt een heel goed gevoel als er weer een klant tevreden de deur uit gaat. Ik wens je succes met je keuze en je zal er geen spijt van hebben als je deze opleiding gaat doen. Veel plezier!
  Monique
 • De helft van de massagepraktijk van mijn echtgenoot die de afgelopen jaren goed loopt en naam heeft in de omgeving, bestaat uit sporters. Ik wil APS-therapie oa aanbieden als aanvulling op massagetherapie. Daarnaast zou ik me gezien mijn psychologie en onderwijsachtergrond willen richten op kinderen en volwassenen met psychische klachten en burn-out. Na lange tijd aangemodderd te hebben met oorpijn, holteontstekingen en bijkomende vermoeidheidsverschijnselen, besloot ik de leerboeken van mijn echtgenoot eens te bekijken. Na verschillende antibioticakuren bleef het kwakkelen. Zeer kritisch en enigszins scepetisch besloot ik na het lezen van het opleidingsmateriaal aan mijn echtgenoot te vragen hoe ik mezelf kon behandelen met APS. Tot mijn verbazing leek het erop dat mijn toestand verbeterde na slechts enkele keren proberen van APS-therapie. Na verloop van tijd werd het me duidelijk dat dit niet op toeval berustte en raakte ik nog meer geinteresseerd en besloot om ook de opleiding te gaan volgen. Tijdens de opleiding werd mij duidelijk dat het ´alternatieve label´ beter kon worden vervangen door een wetenschappelijk label. Het mooie aan APS en de opleiding vind ik dat de therapie niet gestoeld is op vage veronderstellingen en aannames. Beiden zijn duidelijk wetenschappelijk onderbouwd en zullen dat in de toekomst steeds meer zijn, aangezien onderzoek naar APS en de effecten van APS op de verschillende ziektebeelden steeds meer ingevuld zullen worden. Hoewel het beslist niet de bedoeling is dat je als diagnosticus aan het werk gaat maar wel als therapeut, maakt medische basiskennis ook deel uit van de opleiding zodat de therapeut in spe voldoende is toegerust wat betreft medische basiskennis. Naast medische basiskennis, theorie en communicatie is er ook veel aandacht voor de praktische invulling van APS-therapie in de praktijk en praktijkvoering. Kortom een praktische en goed onderbouwde opleiding welke ruimte biedt voor de behandeling van verschillende fysieke en psychische ziektebeelden en goed gebruikt kan worden naast andere vormen van therapie.
  Anoniem
 • Voor mij heeft een opleiding meerwaarde op het moment dat er dingen aan bod komen die ik niet zomaar op kan zoeken. Ik ben van mening dat een mens niet alles hoeft te weten, maar wèl moet weten waar hij/zij info vinden kan. De lessen bij APS-therapy waren goed informatief, maar de momenten gericht op eigen kijk/visie en ervaringen (en hoe ga je daar mee om), hebben voor mij de meeste waarde gehad. Vaak weet je al heel veel van jezelf, maar door dingen op te moeten schrijven of vertellen krijg je toch meer duidelijk waar je staat en zie je je eigen kracht en struikelblokken (die belangrijk zijn in het werkveld) scherper. In de opleiding was ruimte voor vragen en vond ik het goed dat er altijd een poging werd gedaan om iedereen mee te krijgen. (Mensen die op een voor hen moeilijke lesstof dreigden af te haken werden weer gemotiveerd bij te blijven) Het feit dat ik na de cursus direct de opleiding ben gaan doen zegt eigenlijk al genoeg.
  Manuela
 • Een aanvulling op de gezondheidszorg: Ik ben de opleiding APS Therapie gaan doen omdat ik uitgeloot was voor de opleiding tot Fysiotherapeut. Na een periode van verwerking ben ik door een impulsieve actie op de website van APS Therapie terecht gekomen. Vanaf dit moment raakte ik bijzonder geïnteresseerd in deze therapie, en dat is tot op de dag van vandaag alleen maar sterker geworden. Ik heb het hele opleidingstraject ervaren als een verrijking op mijn ontwikkeling. Naast het inhoudelijke aspect, wat zeer leerzaam en uitdagend is, krijg je als student voldoende tijd om jezelf als therapeut te ontwikkelen. Zodoende is de stap om succesvol met APS te worden een stuk dichterbij dan je denkt ! Achteraf ben ik blij dat ik deze opleiding heb genoten want ik ben een sprong, in plaats van een stap, dichterbij mijn levensmotto ‘’de hulpvrager een beter kwaliteit van leven laten ervaren’’ gekomen. Mede hierom betitel ik de opleiding als ‘’een goede aanvulling op de gezondheidszorg van de 21e eeuw’’.. Een echte aanrader dus!
  Pieter
 • Niet stil zitten maar iets betekenen voor mensen met pijnklachten . Dat was mijn droom. Die droom is uitgekomen. In september 2013 ben ik begonnen met de opleiding APS-Therapeut bij APS-therapy in Heteren. Ik kom oorspronkelijk uit de zwemwereld. Het menselijk lichaam heeft mijn altijd geïnteresseerd. In mijn omgeving ken ik veel mensen die pijnklachten hebben en ermee moeten leven. Het afgelopen jaar was een leerzaam jaar voor mij. Ik heb geleerd hoe ik mensen kan helpen met pijnklachten zowel chronisch/ psychische pijn als pijn die enkele dagen duurt. De docenten waren erg prettig om naar te luisteren en om mee te werken. Ze stonden open voor vragen en meningen. Ik vindt het ook erg prettig dat wanneer je klaar bent met je opleiding er ook een nascholingsprogramma is. Daar ontmoet je andere APS-therapeuten en kun je je ervaringen delen. De locatie waar de opleiding tot APS-Therapeut wordt gegeven is goed te bereiken doordat het ligt aan de A50. Dus geef je snel op voor de opleiding tot APS-therapeut en misschien zien we elkaar tijdens de nascholing.
  Esther
 • De opleiding bij APS Therapy is voor mij een uitstekende aanvulling op mijn huidige werkzaamheden als Counselor. De opleiding heb ik als zeer uitgebreid ervaren; veel onderwerpen zijn aan bod gekomen die van belang zijn bij het begeleiden van cliënten. Tijdens de lesdagen was er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen en ook tussentijds is er altijd een goede feedback wat mij een positief gevoel geeft. Het leuke van de opleiding is dat je na enkele maanden al over voldoende kennis beschikt om zelf aan de slag te gaan met APS Therapie en cliënten goed kan begeleiden. Ook voor vragen over behandelschema’s kan je altijd terugvallen op de helpdesk, waardoor je met vol vertrouwen een cliënt kunt begeleiden
  Ellen
 • Nadat ik al jaren met een peesontsteking bij mijn elleboog zat en alles al geprobeerd had kwam ik in 2009 in aanraking met APS therapie. Een beetje sceptisch belde ik op naar de therapeut en maakte een afspraak. Na mijn eerste APS behandeling zei de therapeut dat ik in de avond wel eens een beetje moe zou kunnen zijn. Dit was echt een understatement want rond 19:00 uur lag ik te slapen als een baby haha. Na 7 behandelingen was ik echt pijnvrij!! Dit was voor mij echt vreemd maar geweldig. APS therapie heeft voor mij echt gewerkt. Tot op heden, 24 mei 2014 ben nog steeds pijnvrij!!! Dit was voor mij de reden dat ik ben begonnen met de opleiding tot APS therapeut. De opleiding tot APS therapeut zit goed in elkaar zodat ik het goed kon begrijpen. Ik had geen enkele medische achtergrond en dacht dat dit voor mij heel moeilijk zou worden voor mij. Echter door de goede en deskundige leraren heb ik weinig tot geen problemen gehad met het volgen van de APS opleiding. De bewezen werking van APS therapie en de resultaten die je zelf tijdens je opleiding ziet, maakt dat de APS opleiding heel erg leuk en leerzaam is om te volgen, ik werd er heel enthousiast van. Ik kan de APS opleiding zeker aanraden voor mensen die erover denken om zichzelf te laten scholen tot therapeut
  Berry